Romy als BACKPACKER

Eindelijk Down Under

Lieve Allemaal,

Jaja eindelijk is het zover, ik ben DOWN UNDER!!!

Het hele verhaal is begonnen in Hongkong. Dat is zo bizar je stapt het vliegtuig uit en je bent in een totaal andere wereld. Sowieso was het om 8 uur 's morgens al 33 graden en geloof me met een luchtvochtigheid van zo'n 70% is dat echt niet prettig. Maar een mooi kleurtje krijg je wel en dat midden in de winter! (horen jullie dat het is hier winter!! EN IK HEB NOG MAAR 3 DAGEN IN MIJN BIKINI OP HET STRAND KUNNEN LIGGEN) Hongkong is vies en is veel te warm en het regent vanuit airco's. Maar echt super om een keer geweest te zijn. We hebben een tourtje gedaan door Hong kong en hebben zo de mooiste plekken gezien: de haven, peak toren, tempel, het stadje en ga zo maar door. Echt heel indrukwekkend. De foto's zullen voor zich spreken, maar die komen binnenkort op de site.

En dan nu Australie:

In het vliegtuig vroeg ik me op een duur echt af: waarom ga ik dit in godsnaam doen! Toen stapte ik het vliegtuig uit Sidney in en dan komt er een sfeer op je af. Dan weet je weer waarom. In deze eerste paar dagen hebben we al zoveel meegemaakt. Een haven cruise, het opera house, verschillende barretjes en gewoon lekker wandelen door de natuur parken in Sydney. Het is allemaal zo mooi! De haven cruise is helemaal heel bizar, je vaart echt midden in Sydney, overal waarje kijkt zie je de skyline van Sydney! En dan stap je van de boot, loop je naar een strandje en ga je lekker zwemmen, zonnen, picknicken en nog meer van die vervelende dingen. Sydney is ook echt een wereldstad. We zitten midden in het centrum en als je dus een rondje loopt kom je de grootste merken tegen in de vorm van auto's, kleding, alles. Dan denk je het zal wel super duur zijn, maar nee hoor alles is veel en veel goedkoper een wijntje haal je gewoon voor 2.50 en als de barman zegt It's for free wordt het helemaal goedkoop. Echt die 10 maanden komen we wel door. Nog 3 dagen met de groep en dan nog een paar dagen Sydney en dan vliegen we zondag naar Cairns en begint het echte werk.

By the way: morgen gaan we naar de blue mountains en woensdag hebben we een dagje surfles. Dus dat wordt ook helemaal leuk.

Tot snel

Xx Romy

Hans

Lieve Romy,
Wat ben ik jaloers op je. Het lijkt me geweldig allemaal. Andere mensen, cultuur, klimaat, tempo, dagelijkse dingen, etc....
Ik vind het ook vreselijk stoer van je. Helemaal aan de andere kant van de kloot, je oude vertrouwde omgeving inruilen voor onbekende nieuwe dingen en mensen.
Ik weet zeker dat je vreselijk gaat genieten.
Het liefst zouden we hier vandaan natuurlijk stiekem ff met je meekijken om een beetje mee te pikken, maar helaas moet dat tot Skypen beperkt blijven.
Je moeder heeft het niet makkelijk momenteel. Ik zal goed op haar passen en me af en toe voor een knuffel die voor jou bedoeld is beschikbaar stellen ;-)
Veel plezier daar.
Liefs, Hans

YD

Ha die Room,

volgens mij begon het allemaal met een afscheidsparty en op schiphol, maar kennelijk heb je dat stukje al gewist door alle nieuwe dingen die je inmiddels gezien en gedaan hebt. Zo te lezen heb je het super naar je zin en dat was ook de bedoeling. Nu tot bels later op de dag. Kisses YD.

Johanna

Wat heerlijk zeg, Hongkong! Wat een ervaring! Nu zitten jullie al lekker in Oz! Ik lees dat jullie al erg naar jullie zin hebben, geniet ervan!

Kus

Angele

Hoi Romy,

Ik denk ik ga even kijken op de site van Romy of er al een verhaaltje staat, en ja hoor ze is nu echt in Australie. Meid wat fantastisch zeg, ik (en met mij natuurlijk Peter, Marc, Rick en Stef) kijken uit naar al je prachtige verhalen over je belevenissen in Australie! Romy, ik heb geen verhaaltje kunnen schrijven in je boekje, maar ik zal zeker reacties sturen via de mail. Wij hopen dat je samen met Lieke een geweldige tijd hebt en we lezen graag jullie belevenissen! Groetjes en veel liefs Angele

Marja

Lieve Romy,
je verveelt je niet lees ik. Gelukkig maar! In die drie dagen in je bikini ben je toch al niet te bruin geworden!!! Geniet maar lekker van alle dingen die je doet en ziet. En oké je mag heel heel heel erg bruin worden!!! Je hebt het verdient:)
Dikke kus Marja

demi

ik heb al ik, maan en roos geleerd! Is het leuk in Australie? Heb je het naar je zin? Ik ben vandaag naar het zwembad geweest met eva.
dikke kus demi

Kirsten

Hé Romy,

Ik lees dat jullie allemaal leuke dingen doen, dus dat is mooi! Heb vandaag introdag gehad en ben zoooo moe, en morgen weer, en overmorgen, en overovermorgen, maar dat is niks vergeleken met wat jullie allemaal meemaken! Have fun en tot blogs...

mum

Hallo lieverd,
gisteren weer vanouds uren aan de telefoon gehangen. de telefoon verbinding (of de niet telefoonverbinding) had ook iets met de lengte van het gesprek te maken. maar toch het was heerlijk om je stem te horen. Nog wat traantjes. Maar vol vertrouwen ga je alles tegemoet. Je hebt Marielle gebeld voor de nodige tips. Alles onder controle. Lieke en jij hebben al zoveel meegmaakt, gezien in zo'n korte tijd. Met alleen maar gezellige mensen.
Ik ben al weer volop met handbal bezig, lekker gefloten op het WF toernooi, ook voor jou bekende gezichten gezien. (mirna en Inge) en van het weekend ga ik mijn eerste tennis toernooi tennissen. De uitslag geef ik niet via dit medium. :-) door. Je ziet hier gaat alles gewoon door. Alleen met 1 supporter minder.

Liefs Mama

Marleen

Heee! Alles gaat goed zo te zien, daar ben ik erg blij om! Ik ga ook jouw blog bij houden hoor! xx

Wendy

Heyyyy Ex collega!!
Ja dat ben je nu alweer een week.Het is wel al aardig rustig in de winkel zonder onze gezellige kletsmajoor!!!
Vond je eerste verhaal al erg leuk om te lezen dus ik hoop dat er nog veel mogen volgen.(kom ik de winter wel door!!)Veel succes en veel plezier met z'n 2en!!!!!
Groetjes Wendy

Ingrid

Lieve Room!

Niet te geloven, je bent nog echt gegaan ook!! En wat heb je gelijk..... De eerste verhalen klinken al helemaal geweldig, wat moet dat nou nog worden als het echte werk straks begint? Geniet nog maar weer lekker verder. Groetjes aan Lieke.
Liefs Ingridx

Teddy

heeee romy!

ik zit nu net 2dagen op het Oscar en dan ben jij er niet:P..
ik hoop dat je het leuk zal vinden!
geniet er nog even van want de tijd gaat snel als je plezier hebt;)
nou veel plezier nog!

xx teddy

oeno

hallo Romy
Je bent nog geen week weg en nu al van die prachtige verhalen. Heerlijk lijkt me t daar. Oma wil ook van alles lezen op je blog en dus moet ze nu wel met de computer leren omgaan. t Lukte haar aardig moet ik zeggen. Als ik dit tik moet jij alweer bijna opstaan - of slapen jullie lekker uit ? Vandaag staan toch de blue mountains op het programma ? Geniet eer maar van en morgen veel plezier tijdens het surfen. Doe Lieke de groeten en een knuffel van oeno

Simone

Nou, ik lees het al...........het is allemaal erg vervelend daar. Ik zou zeggen geniet er maar lekker van, je hebt er lang genoeg naar uitgekeken.
Hier gaat alles gewoon zijn gangetje maar dat zal je niets verbazen, dus blijf ons vooral vermaken met heerlijke verhalen.
Dikke kus van ons allen uit een redelijk bewolkt Zwaag.xx

demi

Lieve Romy,
ik heb vandaag de schrijfletter R geleerd op school. En ik kan ook al vis lezen.
Dikke kus van Demi (en ook van mama)
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

bente

hoi romy,
hoe warm is het daar wel niet!?
kussies van bente xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

marloes

Heey room,
Ik heb beloofd in contact te blijven dus dan doe ik dat maar trouw:p Het valt me wel zwaar want als ik dit zo lees wordt ik stikkend jaloers!!
Handbal is nog steeds hetzelfde, we hebben al 2 oefenwedstrijden gehad, ik heb alleen de laatste meegedaan...Ik had namelijk introweek van me studentenvereniging. Maar goed, trug naar handbal. We hebben de eerste verloren en de 2de gewonnen, ik geloof dat het nu ook duidelijk is wie er in de a1 zitten, maar dat zie ik zondag wel. Want ik weet niet of het voor vast is of dat het elke week anders is...(je kent me, ik heb dat gedeelte vast gemist:P)
Ik heb wel weer genoeg geschreven, dus ik stuur wel weer wat na je volgende verslag...

kuz Marloes

Hallo Romy
Daar ben ik nog even weer ik hoop dat de verrassing is over gekomen en dat je er wat meekunt maar dat zal wel dan doe ik het nog wel een keer maar eerst nog wat anders we waren bij ome Lute en we vertelden natuurlijk over jou En toen zei het meisje van Chris Kittie ik ken ook een meisje uit Schagen die is vorig jaar gegaan maar ze wist de naam niet meer ik noemde toen Marielle brouwer en dat was ze .even een foto op internet gezocht en ja hoor ,dus dat was wel leuk Dit was dus deze keer mijn verhaaltje ik hoop dat je het leuk vindt GR en kn xxxx

Hallo Romy
Gauw nog even een berichtje want je boeren leven zit er al weer op. Nou gaan jullie weer nieuwe spannen. de dingen doen .Dat is ook weer leuk ,heel veel plezier weer en tot horens. Boyd komt hier weer een dagje gezellig,en Demi is net geweest maar dat wistje al.Nou heel veel lol en een dikke knuf

Hoi grote kleindochter
Ik had al een berichtje gestuurd maar er is denk ik iets mis gegaan met dank aan zigo. maar je hebt weer een mooi verhaal geschreven over al die mooi vissen vooral die kleine knabbel visjes Daar is tante Sandra helemaal weg van we zouden dan ook afgelopen vrijdag naar de zwaluwenhoeve voor een verwendag en de visjes aan onze voeten laten knabbelen maar ze werd ziek dus hebben we het even uit gesteld .Maar jullie vermaken je weer prima en dat is fijn Nu nog een mooi baantje en gaat het weer gesmeerd.Nou meiden veel plezier en tot horens en natuurlijk veel xxxxxxxxxxx