Romy als BACKPACKER

Back to basic

Lieve iedereen,

We zijn eindelijk naar Fraser Island geweest. Het grootste zandeiland ter wereld. Ik moet ook zeggen dat ik wel een aantal wereldwonderen heb gezien van het weekend. Alleen we moesten wel even terug naar de basis. Het grootste zandeiland ter wereld betekend: Geen signaal, Geen internet, Geen douchen, Geen bedden en het aller ergste: Geen Toillet. Daarentegen was er: Lake McKenzie, Champagne meren, Eli creek, Wale watching en Lake Wobby.

Donderdag begon ons Fraser avontuur met een brieving. Zodat we alle gevaren van Fraser en het rijden in 4x4 drive kende. Niet zo interessant, maarja het hoort erbij ook werden de groepen toen samengesteld. De vorige dag hadden we al wat gezellige mensen ontmoet dus we hebben maar besloten om met hun een groep te vormen. Ons groep bestond uit: Darren, Brad, Roeland, Didier, Teresa, Jasmine, Chrissy en wij tweeen. Nou ik kan jullie zeggen het was echt een top groep. We hebben de grootste lol gehad in de auto.

De eerste dag, vrijdag dus zijn we naar Lake McKenzie geweest. Dat was meteen de moeilijkste rit. De meeste heuvels en het zachtste zand. We zijn dus wel een aantal keren vast komen te zitten, maar eigenlijk vond ik dit alleen maar leuk. Daarna moesten we namelijk met zijn allen die auto weer uit zo'n kuil duwen. Echt heel grappig en leuk om te doen. We hebben sowieso een behoorlijke work out gehad op Fraser Island. Al dat rennen en springen in dat zand doet heel veel goeds voor je. Toen was daar Lake McKenzie nou dat is gewoon paradijs op aarde. Zelfs op de diepste punten kon ik mijn tenen nog tellen. Zo ontzettend helder! Terug reis was wel even spannend, want we waren verdwaald. We moesten voor het donkerbij de campingzone zijn anders was het niet meer veilig om te rijden. Dat was dus even door gassen om de race tegen de zee te winnen, maar het is gelukt we hebben het gehaalt.

De tweede dag zijn we naar een punt geweest waar we walvissen en dolfijnen konden spotten. Daar heb ik mijn eerste walvis gezien en ook heb ik zo'n 20 dolfijnen en een zeeslang gezien echt heel vet. Je gelooft gewoon niet dat er zulke inmense dieren in de oceaan leven. Daarna zijn we ook nog naar de Champagne meren geweest. Dat was een stuk oceaan afgeschermd door rotsen waardoor de golven daar stuk klapte en er allemaal Champagne bubbels ontstonden. Mooie plek. Daarna terug naar de Campingzone voor nog een avondje feesten en zandslapen. Oh vandaag hebben we ook nog het schipwrak gezien. Heel bijzonder!

De laatste dag zijn we naar Lake Wobby geweest. Dat is een meer midden in het regenwoud en naast een mega sandblow. Heel speciaal om te zien, er kan daar eigenlijk helemaal geen meer zijn en toch is het er. Het was helder blauw en het was ook nog een soort spa. Er zaten allemaal visjes is die je dode huidcellen opeten. Dus dat was nog wel even welkom naar 3 dagen fraser.

Al met al was het gewoon top dit is zeker 1 van de hoogte punten van mijn Australie reis. Nu zijn we in Brisbane en zijn we op zoek naar een baantje. Morgen hebben we ons eerste sollicitatie gesprek. Dat is dus nog wel even spannend. Ik ben benieuwd.

Xx Romy

YD

Howdy doughter

From mc Clean naar Mc Sand, weer een hele overgang.
Terug naar de natuur fantastisch eigenlijk jammer dat er wel campings waren toch!? Walvissen, dolfijnen, zee slangen dingo's, het lijkt Artis wel maar dan zonder hekken, fantastisch. En als een kerel tegen een boom gep..... of? Ook dat moet je een keer gedaan hebben.
Nu veel succes met werk zoeken in Brisbane en tot skyps. Kisses YD

Kirsten :)

Romy!
Klinkt weer super zo, dat Fraser Island.. Toch zelf ook maar een keer naartoe haha!!:D Erg mooi lijkt het me, de zee, het zand, de verborgen meertjes.. Heerlijk!!:D Stukken beter dan in het vieze volgebouwde sombere Nederland haha! Het wordt hier ook alweer gezellig vroeg donker.. Joepie;) Lekker in het donker weg uit Amsterdam, fijn!:D Maargoed, ik heb weer even geklaagd vandaag, zo slecht heb ik het nog niet;) Haha!!
Nou meid, heel veel plezier en ik hoop dat je snel een baantje hebt/krijgt, maar dat komt vast goed!! Werkze anders en dikke kus!!
xxx

Simone

Hallo lieve Romy,
het is alweer even terug dat ik een berichtje heb achter gelaten maar heb wel keurig alle verhalen gevolgd. Gelukkig inderdaad verhalen over werkende zwoegende meiden, toch krijg ik nog steeds de indruk dat de werkomgeving behoorlijk aantrekkelijk is (in alle opzichten).....
Nu ook weer een fantastisch ervaring, Piet is er jaloers op al dat zandhappen en hij kan er over mee praten.
Hier gaat alles zijn gangetje, de Mexicaanse griep begint om zich heen te slaan en de herfstvakantie is weer voorbij gevlogen. Gister moesten voor het eerst weer handballen in de zaal en ook dat was best afzien, dan kun je toch maar beter een beetje zandhappen, slangen en dolfijnen spotten...... en met leuke jongens in een 4x4 drive rijden.
Ik ben zeer benieuwd naar de omgevingfoto's van dit laatste verhaal op Fraser Island.
Ik ga ervan uit dat de solliciatie een succes was dus veel plezier met jullie nieuwe job.
Liefs van ons allen uit een herfstachtig Zwaag.

Ingrid

Lieve Room,
Ja, echt vet die zeeslangen.... vind je het heel erg als dat verhaal over die champage meren mij meer aanspreekt??!!
Eerlijk gezegd ben ik het verhaal compleet bijster, volgens mij beleef je gewoon too much!!
(en dat doen je gewoon heeeel goed!)
Liefs, Ingrid

Nicole

Hey die Romy,

Wat een prachtige foto's. Zo te horen heb je een geweldige tijd gehad op Fraser Island. Helemaal super. Als je zo'n enorme slang ziet dan heb je toch eigenlijk geen zin meer om het water in te gaan.
Heel veel plezier in Brisbane, na al dat natuurschoon zal dat wel voor heel andere ervaringen zorgen.

Groetjes van ons allemaal
Liefs Nicole

demi

lief en romy saterdag komt sinterklaas. ik hep veel snoep opguhaald bij sitermaarten. kus van demi. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx