Romy als BACKPACKER

Luxe, luxer,...... jah inderdaad!

Lieve Allemaal,

Ondertussen zijn klaar bij ons laatste adres. In het begin leken deze twee WWoof weken een eeuwigheid te duren. Ik moet alleen toch eerlijk toegeven dat ze uiteindelijk om zijn gevlogen. De adressen werden steeds een beetje leuker en deze laatste was echt een topper. Zulke aardige mensen in een zo'n mooie omgeving.

We zijn voor dit laatste adres doorgereist naar Coffs harbour. Wat een klein foutje bleek te zijn, we hadden eigenlijk naar Uranga gemoeten. Gelukkig is dit maar 20 minuutjes van Coffs vandaan, maar als iemand je dan om 11 uur 's avonds op moet komen halen voel je je toch een beetje lullig. Hij vond het geen probleem en kwam ons vol entousiasme ophalen. (Daar scoorde hij toch maar mooi zijn eerste punten) Eenmaal aangekomen leek ik in een droom beland. Echt het huis super, en onze kamer alleen maar meer geweldig. Gewoon weer even in een echt huis. Elke keer is dat toch weer fijn.

De eerste dag mochten we lekker vakantie houden, ze waren beide de hele dag aan het werk. We konden zo dus rustig even aan de nieuwe omgeving wennen. We zitten hier echt heel mooi. Dat is wel heel leuk aan het Wwooffen, je komt op plekken (kleinere plekken) waar je anders nooit zou komen. Zo zie je toch net een beetje meer hoe de gemiddelde Australier leeft. We hebben monopoly gespeelt. Jeetje, dat is echt heel lang geleden dat ik dat voor het laatst gespeelt heb. Het was wel weer echt leuk, we hebben zo gelachen. Hup daar ging ik keihard ten onder. Lieke had alleen maar een hotel op de Kalverstraat en op de leidsestraat en pp de steenstraat en op de.....! Nou daar ging me geld. Handje contantje richting Lieke. En natuurlijk heerlijk onder het Australische zonnetje. Het was echt even een dagje genieten.

De volgende dag moest er dan toch gewerkt gaan worden. We hebben vooral veel onkruid gewiet, maar eigenlijk vond ik dat hier helemaal niet erg. Het was net of je je vader aan het helpen was in de tuin. Jah pap ik weet dat ik eigenlijk helemaal niet weet hoe dat is. En nee dat gaat thuis nu niet vanzelf sprekend ook gebeuren ;-)!! Gewoon kleine klusjes, niet te hard werken, maar wel lekker bezig zijn. Het is tenslotte een Hobbyfarm. Ik heb erecht van genoten en ik heb ook veel geleerd over slangen en andere Australische dieren. Ze zijn lid van Wyers. Een soort red de wilde dieren organisatie. Ze verzorgen gewonde wilde dieren zodat ze weer terug de natuur in kunnen. Ze wisten dus echt van alles over dieren, leuk om naar te luisteren en ik heb er echt het 1 en ander van opgestoken. De volgende keer dat ik met een slang in aanraking kom, ben ik lang zo bang niet meer. (denk ik)

Voor de rest hebben ze ons meegenomen naar de leukste dingen. De plaatselijke pub, het strand, naar een mega grote markt, de golfclub en ga zo maar door. Ze hebben ons een mooi stukje Australie laten zien. Oh we hebben ook echt nog duizenden en duizenden flying foxes door de lucht zien gaan. Heel vet! Daarna ook nog twee jonge flying foxjes van dichtbij gezien en geaait. Leuk om een keer te zien van zo dichtbij. Totaal anders dan ik had verwacht.

Kortom een top week en top afsluiting van dit Wwoof avontuur!

Xx Romy

Hans

En nu is het tijd voor Kerstvakantie !!
Leuk als je zo hartelijk wordt opgevangen trouwens. Dat moet je altijd maar afwachten natuurlijk.
Maar wat is er mis met onkruiden wieden in je vaders tuin, hartstikke leuk toch nu ;-)
Fijne kerstdagen joh. 2 januari komen we jouw kant op. Tot snel.
Liefs, Hans

Simone

Inmiddels dus heerlijk aan het baden in wat meer luxe, geniet er maar lekker van, tja en een beetje vuiltjes wieden kan je toch niet echt werken noemen toch??
Hier ligt inmiddels een dik pak sneeuw, drinken we gluhwijn of warme chocomelk met slagroom en hebben we tempraturen onder de nul, echt winter dus.
Leuke foto's op de site, geeft wel een beetje een indruk van jullie leventje daar.
Nog een paar nachtjes en dan komen je moeder en Hans een bezoek brengen, lijkt me een goed vooruitzicht......... Tja en dat verliezen met monopoly, daar kan ik dan wel weer over mee praten, misschien bij thuiskomst een keer wat bijles nemen samen???
Ik wens jullie daar fijne kerstdagen (zal vreemd zijn in het zonnetje) en een goede start van 2010.
Kus van ons allen X

O&O

Hoi Romy dat berichtje is verkeerd gegaan maar dat had je wel gemerkt denk ik en anders Lieke wel moest even snel En de verhaaltjes van lieke lees ik ook altijd dus sorry Gr xx

karin

Hey Room,
wat een rotleven hebben jullie, zeg! Nee hoor, de foto's zien er echt heel gaaf uit en jullie verhalen zijn hardstikke leuk om te lezen.
Wat zullen jullie feestdagen er anders dan anders uit gaan zien zo in een wel heel spectaculaire omgeving.
Wij wensen jou en Lieke echt super Kerstdagen en een zinderend Oud en Nieuw toe.

Liefs, XXXX en groetjes, Karin, Jack, Dennis en Kevin

Kirsten:)

He Romy!
Leuk verhaal, lekker leven, mooie foto's :)
Heel veel plezier in Sydney en alvast een Gelukkig Nieuwjaar!!

O&O

Hallo Romy
Het eerste berichtje weer in het nieuwe jaar alle feest jes weer voor bij weer in het gewone ritme ook wel weer lekker.Maar het vuurwerk op de brug was vast wel mooi. En daar deden jullie het toch ook voor. Maar dat horen we vast nog wel. En nou weer van andere dingen genieten Nou we wachten weer op nieuwe belevenissen. Groetjes van O&O en een dikke je weet wel . ook groetjes voor Lieke en genieten maar weer